Προϊόντα
Εταιρείες
Αγγελίες Πώλησης
Αγγελίες Αγοράς
 
v
Σύνθετη Αναζήτηση
Made in Greece
Διαχείριση
Ειδικά Ελληνικά Προϊόντα
Βοήθεια
Πληροφόρηση
Καλωσήλθατε! Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Τύπος - Δημοσιεύσεις για το Made in Greece

29/6/2012

 Έθνος

 

WWW.MADEIN-GREECE.COM - Μια "πύλη" για τα ελληνικά προϊόντα

Ηρθε με πολλη έμπνευση και ύστερα από αρκετή μελέτη, να καλύψει το κενό της προώθησης των ελληνικών προϊόντων, κυρίως στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα. Ο λόγος για τον δικτυακό τόπο - ηλεκτρονική πλατφόρμα www.madein-greece.com

Αντίπραξη στην κρίση.
Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας γνώριζαν εκ των έσω τη διαδικασία παραγωγής, καθώς για περίπου έντεκα χρόνια είχαν επαφή με τις πωλήσεις και τις εξαγωγές στις βιομηχανίες όπου εργάζονταν ως υπάλληλοι. Η ιδέα προέκυψε από την ανάγκη καθιέρωσης και διακίνησης του ελληνικού ποιοτικού προϊόντος σε ανταγωνιστικές τιμές, αντισταθμίζοντας το αρνητικό κλίμα που καλλιεργείται εναντίον της χώρας μας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, διακρίναμε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα προώθησης των ελληνικών προϊόντων διαδικτυακά. Πολλές μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν είχαν καν δικό τους site. Κι αυτό, σε μια εποχή όπου το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ένας από τους δυνατότερους παράγοντες συναλλαγών παγκοσμίως σήμερα. -Κυοφορήσαμε- την ιδέα ενάμιση χρόνο περίπου και μας πήρε δύο χρόνια μέχρι να πάρει τη τελική της μορφή. Ο στόχος μας ήταν να κατασκευάσουμε ένα "εργαλείο" με το οποίο θα παρουσιάσουμε το made in Greece σε όλο του το μεγαλείο, καλύπτοντας ό,τι αφορά την παραγωγή, τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες. Να δημιουργήσουμε ένα brand name, να καθιερώσουμε το "ελληνικής προέλευσης". Επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε ένα κίνημα, ένα ρεύμα κατανάλωσης ελληνικών προϊόντων και μέσα και έξω από την Ελλάδα», λέει ο κ. Βλάχος.

«Εισάγουμε προϊόντα αξίας 47 δισ. και εξάγουμε προϊόντα 17 δισ. Καιρός είναι να μειωθεί ο αριθμός των εισαγόμενων, κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω μεθοδευμένης προώθησης. Αυτός είναι ο στόχος μας», καταλήγει ο κ. Βλάχος 

   
04/05/12

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

 

Το «madein-greece.com» πύλη ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό

Μια πρωτοποριακή ηλεκτρονική πλατφόρμα προώθησης ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2011, δίνοντας την ευκαιρία σε 300 ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις, να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσω διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, μέσω της ιστοσελίδας http://www.madein-greece.com/ οι ξένοι αγοραστές, κυρίως χονδρέμποροι, μπορούν να αγοράσουν προϊόντα όπως τυρί Βυτίνας και ελληνικό τσάι του βουνού μέχρι καλώδια και πρίζες «made in Greece», ηλεκτρονικά, δομικά υλικά και αλουμίνιο, ακόμη και πετρόχτιστα μπάρμπεκιου!

«Μέχρι πρόσφατα, όταν κάποιος έψαχνε τη φράση «made in Greece» στο διαδίκτυο έβρισκε σχεδόν και μόνο τα σχετικά βιντεάκια του Χάρρυ Κλυνν. Τώρα τα δύο πρώτα αποτελέσματα στην αναζήτηση αφορούν το http://www.madein-greece.com/ την πύλη των ελληνικών προϊόντων στον κόσμο, μέσω της οποίας μπορούμε ν' ανταγωνιστούμε στο παγκόσμιο διαδικτυακό μάρκετινγκ». 

   
 04/05/12

 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

  

Madein-greece.com: Πύλη εισόδου στις αγορές του εξωτερικού για τουλάχιστον 300 ελληνικές επιχειρήσεις

 

Η Ελλάδα δεν παράγει. Το ακούμε ξανά και ξανά εντός και εκτός των συνόρων, αλλά μια ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο υποστηρίζει ακριβώς το αντίθετο και ...το αποδεικνύει στην πράξη.

Διαφήμιση σε τέσσερις γλώσσες, με στόχο (και) την επανατοποθέτηση του ελληνικού brand.

O λόγος για την ιστοσελίδα «madein-greece.com», μια πρωτοποριακή ηλεκτρονική πλατφόρμα προώθησης ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα, που λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2011.

«Έρχονται αιτήματα προσφορών από Ρωσία, Αγγλία, Γερμανία, ΗΠΑ, επίσης από γειτονικές και μεσογειακές χώρες», επισημαίνει ο κ.Βλάχος, που παρουσίασε το madein-greece.com στο συνέδριο «Export Summit» του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ). 

   
04/05/12

IEFIMERIDA.GR

 

Η καινοτόμα επιχειρηματική κίνηση Made in Greece πολεμά την κρίση

Το ότι οι άνθρωποι από μόνοι τους είναι ικανοί να φτιάξουν τις ευκαιρίες που θα τους οδηγήσουν σε ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο αύριο έρχεται να αποδείξει η πρωτοπόρα ιστοσελίδα «Madein-Greece». 

   
 04/05/12

GREEK REPORTER

 

Made in Greece: Αυτή είναι η χώρα μας!

Η διαφήμιση γίνεται σε τέσσερις γλώσσες, με στόχο και την επανατοποθέτηση του ελληνικού brand. Η πλατφόρμα http://www.madein-greece.com/ που διαθέτει και ειδική κατηγορία κατοχυρωμένων με πατέντες καινοτόμων ελληνικών προϊόντων, διαφημίζεται σήμερα στο google σε τέσσερις γλώσσες στα αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και ισπανικά.

Στόχος των δημιουργών της ιστοσελίδας είναι, πέραν της προβολής καθαυτών των επιχειρήσεων, να προβάλλει και την ελληνική «μπράντ» στο εξωτερικό, με τρόπο που να πείθει ότι τα ελληνικά προϊόντα αξίζουν πράγματι τα χρήματα που καταβάλλει ο αγοραστής, ότι δηλαδή έχουν ιδανικό λόγο απόδοσης προς τιμή και είναι ανταγωνιστικά.

   
 03/05/2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

Το Google .... Ελληνικών προιόντων, από λάδι μέχρι κοσμήματα

Τα αιτήματα συνεργασιών που στάλθηκαν μέσω της πύλης έως τώρα ανέρχονται στα 1.100, και εκτιμάται ότι οι απευθείας επικοινωνίες μέσω των εταιρικών site, τα email και μέσω τηλέφωνου ήταν πολλαπλάσια.

Έρχονται αιτήματα προσφορών από όλες σχεδόν τις χώρες: από Ρωσία, Αγγλία, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες, επίσης από γειτονικές και Μεσογειακές χώρες». Τα στοιχεία έδωσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Β. Ελλάδας, με αφορμή το συνέδριο «EXPORT SUMMIT: Roadmap to Growth» (3 και 4/5) στο ξενοδοχείο Hyatt στη Θεσσαλονίκη.

 

 

 ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

 Alpha 98.9

Γιώργος Βλάχος στην εκπομπή του Δ.Γκόλια και της Λ.Βασιλάκου 

 ΕΡΑ 2

 

 Antena Fm

 

 

 

Madein-Greece © 2011 - 2021