Προϊόντα
Εταιρείες
Αγγελίες Πώλησης
Αγγελίες Αγοράς
 
v
Σύνθετη Αναζήτηση
Made in Greece
Διαχείριση
Ειδικά Ελληνικά Προϊόντα
Βοήθεια
Πληροφόρηση
Καλωσήλθατε! Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε
 
Καινοτομίες: Σύστημα Κινούμενης Βάσης Ηλιοτρόπιο
Σύστημα Κινούμενης Βάσης Ηλιοτρόπιο

Η εταιρεία σχεδίασε και κατασκεύασε τα Συστήματα Κινούμενης Βάσης Ηλιοτρόπιο τα οποία είναι μία σειρά από εξαιρετικά αξιόπιστα διαξονικά συστήματα που παρακολουθούν την πορεία του ήλιου στον ορίζοντα καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι φωτοβολταϊκοί συλλέκτες τοποθετούνται πάνω στις κινούμενες βάσεις έτσι ώστε να έχουν κατεύθυνση πάντα προς τον ήλιο, και έτσι να αυξάνεται η απόδοσή τους κατά 25% έως 50% όλο τον χρόνο όπως εκτιμάται για την Ελλάδα. Σε ημερήσια βάση, η απόδοση έχει φτάσει μέχρι και 72% (στοιχεία Ιούνιος 2008).

Η σχεδίαση και κατασκευή του Ηλιοτροπίου έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να αντέχει στις χειρότερες κλιματικές συνθήκες, η συντήρησή του να είναι ελάχιστη μία φορά τον χρόνο και οι αντοχές των υλικών κατασκευής είναι δοκιμασμένες σε ακραίες καταστάσεις.

Η πορεία της κινούμενης βάσης είναι από Ανατολικά (Ε) προς Δυτικά (W) κατά την διάρκεια της ημέρας και ο προσανατολισμός της βάσης είναι Νότιος (S).

Διατίθεται σε 3 εκδόσεις:

Το Ηλιοτρόπιο III και IV το οποίο αποτελείται από ψάθα τοποθετημένη πάνω σε κολόνα η οποία κινείται σε δύο άξονες (ανατολή δύση και βοράς νότος).

Το Ηλιοτρόπιο Γης στο οποίο τα panel βρίσκονται πάνω σε κυκλική κατασκευή που έχει τη δυνατότητα να περιστρέφεται.

Το Ηλιοτρόπιο-20 στο οποίο τα panel τοποθετούνται σε ειδική κατασκευή χαμηλού ύψους.

Κάθε πρωί το σύστημα προσανατολίζεται Ανατολικά (E) και παρακολουθεί την πορεία του ήλιου ξεκινώντας την ώρα ανατολής του ήλιου. Ως ώρα εκκίνησης της πορείας λαμβάνεται η ώρα Ανατολής του ήλιου κατά την Εαρινή Ισημερία και για τον συγκεκριμένο τόπο εγκατάστασης του συστήματος. Οι παράμετροι αυτοί καταχωρούνται σε έναν ελεγκτή PLC μια φορά κατά την αρχική εγκατάσταση του.

Η παρακολούθηση του ορίζοντα από το σύστημα γίνεται ανεξάρτητα από το άν υπάρχει ηλιοφάνεια ή συννεφιά. Με τον τρόπο αυτό γίνεται εκμετάλλευση και της παραμικρής ηλιαχτίδας του ήλιου για την παραγωγή ενέργειας ενώ παράλληλα αποφεύγεται η χρήση πολύπλοκων και δαπανηρών διατάξεων οπτικών αισθητήρων προσδίδοντας έτσι τη μέγιστη αξιοπιστία έναντια στο χρόνο.

Η πορεία του ήλιου στον ορίζοντα παρακολουθείται διαρκώς από την Ανατολή μέχρι την Δύση, μετατοπίζοντας τον πλαίσιο συλλεκτών του συστήματος κατά 9° σε κάθε βήμα και με τον ανάλογο αριθμό βημάτων . Ο αριθμός και το άνοιγμα του βήματος μετατόπισης του πλαισίου συλλεκτών μπορεί να μεταβληθεί έτσι ώστε η πορεία παρακολούθησης του ήλιου στον ορίζοντα να αλλάζει σύμφωνα με τον τόπο εγκατάστασης του συστήματος.

Κατά την διάρκεια της νύκτας το σύστημα επανέρχεται στην θέση εκκίνησης που ''βλέπει'' προς την Ανατολή και είναι έτοιμο για την εκκίνησή του ημερήσιου κύκλου του.

Τα κινητά μέρη είναι στεγανά και αντέχουν σε συνθήκες θερμοκρασίας από -20ºC έως +70ºC. Η διάρκεια λειτουργίας του κινητήρα σε ένα εικοσιτετράωρο είναι είκοσι λεπτά (20min) και έτσι οι φθορές είναι ελάχιστες. Η ετήσια κατανάλωση σε ηλεκτρισμό είναι μόλις 10 kWh.

Η συντήρηση του Ηλιοτρόπιου είναι ελάχιστη γιατί όλα τα κινούμενα μέρη είναι στεγανά και τα υλικά κατασκευής του μεταλλικού μέρους του είναι γαλβανισμένα εν θερμώ ή με κατάλληλη ειδική επικάλυψη. Η λίπανση του κοχλία γίνεται μία φορά το έτος και υπάρχει πρόβλεψη και για χειροκίνητη κίνηση σε περίπτωση βλάβης.

H όλη κατασκευή είναι υπολογισμένη ώστε να αντέχει σε ανέμους με ταχύτητα μέχρι και 150 Km/h.

Το σύστημα αυτό καθώς και η μέθοδος κίνησης του έχει ήδη κατοχυρωθεί με αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας με αριθμό κατάθεσης Ο.Β.Ι. 20070100557.

     
   
Πληροφορίες Προμηθευτή
  ΕΛ.ΒΙ.Τ.ΥΛ. ΑΒΕΕ
  [Θεσσαλονίκη]
 
  Τύπος Ελληνικής Εταιρείας:
  Παραγωγός  
 
Στοιχεία επικοινωνίας
 
 
Online Showroom4 Ελληνικά Προϊόντα
 
   
 
 
Λεπτομέρειες Προϊόντος
Χώρα Προέλευσης:Ελλάδα
Εμπορική Ονομασία:Elvityl
Κωδικός Μοντέλου:HELIOTROPIO
Επικοινωνήστε μέσω της φόρμας μας, κερδίζοντας αξιοπιστία, ταχύτητα και έκπτωση σε πολλές περιπτώσεις
Φόρμα Επικοινωνίας
Τίτλος:
Υπεύθυνος Επικοινωνίας:*  
Όνομα Εταιρίας:*  
Διεύθυνση:
Πόλη:
Χώρα:*  
ΤΚ:
Τηλέφωνο:
Φαξ:
Από (Email):*    
Προς:
Θέμα:*   
Μήνυμα:*  
Κωδικός Ασφαλείας:*
Captcha image
Show another codeαλλαγή εικόνας
* υποχρεωτικό πεδίο
Ένα αντίγραφο του μηνύματός σας θα αποσταλεί στο e-mail σας.
Madein-Greece © 2011 - 2021