Προϊόντα
Εταιρείες
Αγγελίες Πώλησης
Αγγελίες Αγοράς
 
v
Σύνθετη Αναζήτηση
Made in Greece
Διαχείριση
Ειδικά Ελληνικά Προϊόντα
Βοήθεια
Πληροφόρηση
Καλωσήλθατε! Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε
 
Παραδοσιακό
Balasis Eulogia Ελληνικό Ελαιόλαδο

Eulogia (ευλογία \ ευ λόγος \ έπαινος, εγκώμιο \ δώρο των «θεών»)

Η αρχική μας σκέψη ήταν να παρουσιάσουμε σε ένα ευρύτερο αγοραστικό κοινό το πολύτιμο ελληνικό προϊόν επιλέγοντας ανάμεσα από τις καλύτερες ποικιλίες ελιάς.

Αρχικά μελετήσαμε τη συγκομιδή, την επεξεργασία, το κάθε μικρό μυστικό του ελαιολάδου.

Για την παρουσίαση, συνδυάσαμε την αγάπη μας για την παράδοση και το πάθος μας για την κομψότητα και το ιδιαίτερο στυλ.

Η ονομασία των προϊόντων μας αλλά και της εταιρίας μας προήλθε μέσα από την προσπάθεια μας να χαρακτηρίσουμε αυτό το αγαθό της γης.

Η ελιά ευδοκιμεί στο μεσογειακό έδαφος και αναπτύσσεται υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, ενώ στέκεται αεικίνητη στο πέρασμα των εποχών και των χρόνων και είναι συνυφασμένη με την ιστορία λαών και αποτελεί σύμβολο γνώσης, ειρήνης, υγείας και πολιτισμού.

Στην Ελλάδα βρίσκουμε πληροφορίες για την ελιά και το ελαιόλαδο από το πρώτο είδος ελληνικής γραφής –γραμμική Β- με αναφορές κυρίως στις πλούσιες θεραπευτικές ιδιότητές του . Πολλές είναι άλλωστε οι αναφορές στην Αρχαία Ελλάδα του ελαιολάδου ως ελιξίριο υγείας και ομορφιάς.

Ο Ιπποκράτης, ο Θεόφραστος, ο Αριστοτέλης, ο Όμηρος αναφέρονται σε πολλές ποικιλίες του δέντρου της ελιάς και αποκαλύπτουν μυστικά που αποτελούν ακόμα και σήμερα τη βάση για έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Κατά τη μυθολογία εμφανίζεται με τη θεά Αθηνά να μάχεται για την ονομασία της πόλης την Αθηνών, ορίζοντας το κλαδί της ελιάς ως σύμβολο της πόλης, σύμβολο σοφίας και πολιτισμού.

Υπέρτατη τιμή αποτελούσε η διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και συμβολικά οι νικητές στεφανώνονταν με κλάδους αγριελιάς.

Το ελαιόλαδο ως “αγαθόν ευλογημένο” από τους Ολύμπιους θεούς, είχε ιδιαίτερη θέση στους ναούς και τα μαντεία όπου χρησιμοποιούνταν τελετουργικά. Η προσπάθεια των ανθρώπων να κατανοήσουν τις πλούσιες θεραπευτικές ιδιότητες του (οι οποίες είναι αποδεκτές έως τις μέρες μας) τους οδήγησε να θεοποιήσουν το δέντρο της ελιάς και να θεωρούν ιεροσυλία και ύβρη την καταστροφή του. Στην Ακρόπολη η ιερή ελιά της Αθηνάς λατρεύονταν από τους αρχαίους Έλληνες (η καταστροφή της από τους Πέρσες καταγράφεται το 480 π. Χ.)

Το ελαιόλαδο και ο οίνος προσφερόταν ως σπονδή στους θεούς μαζί με άλλα αγαθά της φύσης (φρούτα, σιτάρι, μέλι)

Παράλληλα η συγκομιδή του καρπού της ελιάς συνέβαλε ουσιαστικά στην ανάπτυξη του εμπορίου και της οικονομίας. Λόγω της αξίας τους, ο καρπός και το λάδι της ελιάς συλλέγονταν σε μεγάλα πιθάρια και αποθηκεύονταν στις μεγάλες αποθήκες των ανακτόρων στον ίδιο χώρο φύλαξης των πολύτιμων λίθων.

Σήμερα είναι αποδεκτές οι περισσότερες θεραπευτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες του ελαιολάδου. Γιατροί και διατροφολόγοι συμφωνούν πως πρόκειται για ένα διατροφικό θησαυρό υγείας και μακροζωίας.

     
   
Πληροφορίες Προμηθευτή
  Balasis Fruit
  [Βάρδα Ηλείας]
 
  Τύπος Ελληνικής Εταιρείας:
  Παραγωγός, Εμπορική Επιχείρηση, Χονδρέμπορας  
 
Στοιχεία επικοινωνίας
 
 
Online Showroom15 Ελληνικά Προϊόντα
 
   
 
 
Λεπτομέρειες Προϊόντος
Χώρα Προέλευσης:Ελλάδα
Εμπορική Ονομασία:Balasis Fruits
Κωδικός Μοντέλου:Balasis Eulogia Greek Olive Oil
Επικοινωνήστε μέσω της φόρμας μας, κερδίζοντας αξιοπιστία, ταχύτητα και έκπτωση σε πολλές περιπτώσεις
Φόρμα Επικοινωνίας
Τίτλος:
Υπεύθυνος Επικοινωνίας:*  
Όνομα Εταιρίας:*  
Διεύθυνση:
Πόλη:
Χώρα:*  
ΤΚ:
Τηλέφωνο:
Φαξ:
Από (Email):*    
Προς:
Θέμα:*   
Μήνυμα:*  
Κωδικός Ασφαλείας:*
Captcha image
Show another codeαλλαγή εικόνας
* υποχρεωτικό πεδίο
Ένα αντίγραφο του μηνύματός σας θα αποσταλεί στο e-mail σας.
Madein-Greece © 2011 - 2020