Προϊόντα
Εταιρείες
Αγγελίες Πώλησης
Αγγελίες Αγοράς
 
v
Σύνθετη Αναζήτηση
Made in Greece
Διαχείριση
Ειδικά Ελληνικά Προϊόντα
Βοήθεια
Πληροφόρηση
Καλωσήλθατε! Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε
Πελεκάνος-Αγροτικός Συνεταιρισμός Φασολοπαραγωγών
Αρχική
Εταιρικό Προφιλ
Προϊόντα
Ελληνικά Προϊόντα(4)
Ελληνικά Προϊόντα(4)
Επικοινωνία
Επικοινωνία
Όνομα Ελληνικής Εταιρείας:
Πελεκάνος-Αγροτικός Συνεταιρισμός Φασολοπαραγωγών
Υπεύθυνος Επικοινωνίας:
Σοφία Κοτρώνη
Διεύθυνση:
Εθνικού Δρυμού Πρεσπών "ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ" Λαιμός Φλώρινας
Πόλη:
Φλώρινας
ΤΚ:
53077
Χώρα:
Ελλάδα
Σχετικά με εμάς

Σύντομη Ιστορία

Για την ανάδειξη, προβολή και προώθηση του προϊόντος της περιοχής, μια ομάδα παραγωγών της περιοχής ίδρυσε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φασολοπαραγωγών Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ». Ο Α.Σ. «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ» αριθμεί 26 μέλη με ποσοστό πάνω από το 50% της παραγωγής των φασολιών Πρεσπών. Η βασική αιτία για τη δημιουργία του Α.Σ. «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ» προέκυψε από σοβαρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην διάθεση της παραγωγής των φασολιών Πρεσπών στην εγχώρια αγορά το 2003, αφού μεγάλη ποσότητα φασολιών Πρεσπών παρέμεινε αδιάθετη.

Φασόλια Πρεσπών

Τα φασόλια Πρεσπών αποτελούν παραδοσιακό προϊόν της περιοχής. Είναι ιδιαίτερα θρεπτικά, ενώ ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους που οφείλεται στον τόπο αλλά και στον τρόπο παραγωγής τους. Έχουν χαρακτηριστεί ως Προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε). Επιπλέον, η καλλιέργεια των φασολιών των Πρεσπών έχει ενταχθεί στο Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης. Με το Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης τα φασόλια Πρεσπών καλλιεργούνται ακολουθώντας ένα σύστημα σύγχρονης γεωργικής πρακτικής με σεβασμό στο περιβάλλον έτσι ώστε να παράγονται προϊόντα ποιοτικά και ασφαλή, τόσο για το περιβάλλον όσο και για τους παραγωγούς και τους καταναλωτές των φασολιών Πρεσπών.

Φιλοσοφία

Ο Α.Σ. «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ» δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη, προβολή και προώθηση των φασολιών των Πρεσπών. Επιπλέον, ο Α.Σ. «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ» συμβάλλει στην συνεργασία των μελών του για την ανάπτυξη και προαγωγή τους. Τα μέλη του συνεταιρισμού αναπτύσσουν δραστηριότητες για την παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία των φασολιών των Πρεσπών. Επιπλέον, για την καλλιέργεια των φασολιών των Πρεσπών, για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και για τη διασφάλιση ποιότητας και ασφάλειας στα φασόλια Πρεσπών εφαρμόζεται Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης. Τα φασόλια Πρεσπών καλλιεργούνται ακολουθώντας ένα σύστημα σύγχρονης γεωργικής πρακτικής με σεβασμό στο περιβάλλον. Τέλος, τηρείται το πρότυπο ISO 9001:2000 που διασφαλίζει και βελτιώνει την ποιότητα των φασολιών Πρεσπών αλλά και το πρότυπο ISO 22000:2005 για την παραγωγή ασφαλών προϊόντων.

 

Παραδοσιακή καλλιέργεια

Η καλλιέργεια του φασολιού στην περιοχή των Πρεσπών, αποτελεί παραδοσιακά καλλιεργούμενο φυτικό είδος. Ακριβή στοιχεία για το πότε ακριβώς άρχισε η καλλιέργεια του φασολιού στην Πρέσπα δεν υπάρχουν, αναφέρεται όμως ότι πληθυσμός φασολιού με την επωνυμία «πλακί» ή «πλακέ» εισήχθη στην περιοχή την δεκαετία του 1920 και καλλιεργήθηκε συστηματικά σε κοιλάδες και δροσερά μικροκλίματα, ενώ υπάρχουν ταξιδιωτικά κείμενα που ανάγονται στη δεκαετία του 1930 και του 1940 και βεβαιώνουν πως η καλλιέργεια του φασολιού στη περιοχή των Πρεσπών ήταν ιδιαίτερα αναπτυγμένη από τότε. Μετά τη λειτουργία του αρδευτικού δικτύου, που ολοκληρώθηκε το 1967, οι καλλιέργειες μετατοπίστηκαν στις παραλίμνιες περιοχές της Μικρής Πρέσπας.

 

Εταιρικό Προφίλ
 Βασικές Πληροφορίες
Όνομα Ελληνικής Εταιρείας: Πελεκάνος-Αγροτικός Συνεταιρισμός Φασολοπαραγωγών
Τύπος Έλληνα Προμηθευτή: Παραγωγός
Κατηγορίες: Ελληνικά - Αγροτικά (Όσπρια, Φασόλια)
Πιστοποιήσεις: ISO 9001:2000
Άλλα
Διεύθυνση Εργοστασίου: Εθνικού Δρυμού Πρεσπών "ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ"
 Ιδιοκτησιακό Καθεστώς
Μορφή Ιδιοκτησίας: ΑΕ
Έτος Έναρξης Δραστηριότητας: 1980
 Εμπόριο & Αγορές
Κύριες Αγορές: Βόρεια Αμερική
Ποσοστό Εξαγωγών (%): 10-20
Επικοινωνήστε μέσω της φόρμας μας, κερδίζοντας αξιοπιστία, ταχύτητα και έκπτωση σε πολλές περιπτώσεις
Φόρμα Επικοινωνίας
Τίτλος:
Υπεύθυνος Επικοινωνίας:*  
Όνομα Εταιρίας:*  
Διεύθυνση:
Πόλη:
Χώρα:*  
ΤΚ:
Τηλέφωνο:
Φαξ:
Από (Email):*    
Προς:
Θέμα:*   
Μήνυμα:*  
Κωδικός Ασφαλείας:*
Captcha image
Show another codeαλλαγή εικόνας
* υποχρεωτικό πεδίο
Ένα αντίγραφο του μηνύματός σας θα αποσταλεί στο e-mail σας.
Madein-Greece © 2011 - 2021